Epic Games ve Apple arasında devam dava devam ediyor

Apple App Store Oyun İş Geliştirme Başkanı Michael Schmid, ifadesini verdi. Schmid, Apple’ın Fortnite oynunu 2020’de App Store’dan kaldırmasından önceki iki yıl boyunca oyunun ABD teknoloji devi için komisyonlar yoluyla 100 milyon dolar hasılat elde etti

Epic Games ve Apple arasında devam dava devam ediyor. Bugün, Apple App Store Oyun İş Geliştirme Başkanı Michael Schmid, ifadesini verdi. Bir Bloomberg raporunda Schmid, Apple’ın Fortnite oynunu 2020’de App Store’dan kaldırmasından önceki iki yıl boyunca oyunun ABD teknoloji devi için komisyonlar yoluyla 100 milyon dolar hasılat elde ettiğini söyledi.

Söz konusu miktarı Apple’a veren dinamiklerin ince detayları ve kesin rakam, ancak Schmid tarafından ifadesinde göz ardı edildi. Apple’ın Oyundan 200 milyon doların üzerinde para kazanıp kazanmadığı sorulduğunda, Schmid, belirli soruyu yanıtlamasının uygun olmayacağını söyledi.

Apple, Epic’in ardından oyunu uygulama mağazasından kaldırdı; oyun geliştiricisi, Fortnite oyuncuları için bir uygulama içi ödeme platformu oluşturarak uygulama mağazası düzenlemelerini ihlal etti. Bu, Apple’ın bu tür ödemeler için aldığı% 30 komisyonu atlamak için bir teklifti. Bazı endüstri uzmanları, Apple’ın oyundan 350 milyon dolardan fazla hasılat elde edebileceğini tahmin ediyordu. Öte yandan Epic, Apple’ın uygulama geliştiricilerinden aldığı büyük komisyona meydan okuyor ve Apple’ı tekel olmakla suçluyor.

App Store, yıllar boyunca Apple için muazzam bir kazanç kaynağı oldu. Yalnızca geçen yıl, komisyonlar aracılığıyla mağazadan 22 milyar doların üzerinde para kazandı. Deneme, şu anda Apple vergisi olarak adlandırılan şeyi sorgulamaya devam eden diğer birçok şirket tarafından şiddetle takip ediliyor. Bu hafta, halihazırda sona ermekte olan davanın doruk noktasına işaret edebilir. Apple CEO‘su Tim Cook, Cuma günü konuyu daha da aydınlatabilecek bir ifade verecek. Cook, teknoloji devi argümanlarını sonuçlandırırken, duruşma hakimi tarafından Cuma günü standın ilk kurulmasına izin verildi. Pazartesi günü Epic, karar verilmeden önce son sunumlarını da yapacak.

Fortnite ile başlayan duruşma bir karşılaştırmalı duruşmadır ve bu nedenle Yargıç jüri olmadan karar verecektir. Karar hangi şekilde olursa olsun , tüm mobil donanım ve yazılım toplulukları üzerinde geniş kapsamlı bir etkiye sahip olacaktır.

 

IFA 21 pandemi nedeniyle iptal edildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum