Erbakan'dan Erdoğan'a tepki: 'YRP Seçmeninin oylarıyla seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Teşkilatı toplantısında Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Milletvekili Doğan Bekin'e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Galiba kafadan da sıkıntısı var onun" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Teşkilatı toplantısında Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Milletvekili Doğan Bekin'e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Galiba kafadan da sıkıntısı var onun" demişti.

Bu açıklamalara tepki gösteren YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erdoğan'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YRP seçmenlerinin oylarıyla seçildiğini belirtti ve şu şekilde konuştu:

"İstanbul Milletvekilimiz Doğan Bekin'e yönelik kullanılan talihsiz ifadeyi Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmadığını düşünüyor ve kendisini nezaket kurallarına uymaya davet ediyoruz. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi’nin TBMM'de temsil hakkını kazanmasında kendilerinin de katkısı olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanının da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatıyoruz."

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşma yapmasına tepki göstererek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Netanyahu'yu kongrede protesto eden ABD Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib'in "onur konuğu" olarak TBMM'ye davet edilmesini istemişti.

Erdoğan ise AKP Rize İl Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada Bekin'e tepki göstererek şunları söylemişti:

"Çıktı bir tanesi affedersin terbiyesizin teki, Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı dedi. Kim bu? YRP'nin bir tane adamı var, galiba kafadan da sıkıntısı var onun. Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik fakat Abbas bizlere maalesef olumlu yanıt veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Biz bu Parlamento'yu kimlere açmadık ya... Biz Hak yolunda olan herkese bu Parlamento'yu açarız."

İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı’nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz.

Ayrıca Yeniden Refah Partimiz’in kendileri sayesinde TBMM’de temsil hakkı kazandığına…

— Dr. Fatih Erbakan (@erbakanfatih) July 28, 2024

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.