Erdal Sağlam: Faizle sıkıp krediyle gevşetme dönemi geldi

"Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına devam etmesi, piyasalarda programın ve sıkı para politikasının devam ettiği algısı yaratıyor''

Gazeteci  Erdal Sağlam, "Beklediğimiz seçim ekonomisi artık yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. İzlenen yöntem, gene, piyasayı faizle sıkıp kredi kanalıyla gevşeterek seçime kadar ulaşmak olacak. Bu yöntemi sürdürerek, oyları fazla düşürmeden, kazasız belasız seçime kadar ulaşma planı yapıldığı anlaşılıyor" yorumunu yaptı. 

10Haber ekonomi yazarı Erdal Sağlam, bugünkü yazısında Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz artırımını ve esnafa düşük faizli kredi kararı hakkında şunları yazdı:

"Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına devam etmesi, piyasalarda programın ve sıkı para politikasının devam ettiği algısı yaratıyor. Bununla birlikte Kasım ayından itibaren esnaf ve gerçek sektöre ucuz kredi verilerek, bu kesimlerden gelen şikayetler frenlenmeye çalışılacak. Kısacası 'iç talep kısılacak, enflasyon düşürülecek ama üretim kollanmaya devam edecek' sloganı kullanılacak.
(...)
Merkez Bankası’nın amacı belli ki; birkaç ay içinde aylık artış oranlarının nispeten düşmesiyle beklentilerin bir miktar düzeltilmesi. Ancak uygulanacak seçim ekonomisi dozu, memur, işçi ve emekli maaşlarına yapılacak zamların peşinden enflasyonu 2024 başlangıcında yeniden canlanacağı da tahmin ediliyor. Böyle bir dönemde beklentileri olumluya çevirmek çok zor olacak."

Ekonomi Haberleri

Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!