Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Irak'ı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra gerçekleştireceği Irak ziyareti, Bağdat'tan Erbil'e uzanan kapsamlı bir diplomatik adım olarak öne çıkıyor. Terörle mücadele, ticaret hacminin artırılması ziyaretin ana gündem maddelerini oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'ı ziyaret edecek. Bu önemli ziyaretin ilk durağı, başkent Bağdat olacak. 

STRATEJİK ANLAŞMALAR VE İŞBİRLİĞİ ALANLARI

Erdoğan, Iraklı mevkidaşı Abdüllatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşecek. İki ülke arasında güvenlikten sağlığa kadar pek çok alanda stratejik çerçeve anlaşması imzalanacak. 

TİCARET HACMİNİN ARTIRILMASI VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Bağdat ziyaretinde ticaret hacminin artırılmasına yönelik adımlar ele alınacak. Özellikle, Kalkınma Yolu Projesi ve Ovaköy sınır kapısının açılması müzakereleri önemli gündem maddeleri olacak. 

TERÖRLE MÜCADELE VE SINIR GÜVENLİĞİ

Ziyaretin en kritik başlıklarından biri terörle mücadele olacak. PKK ile mücadele ve sınır güvenliği konularında ortaklık alanları ele alınacak. Ayrıca, Ortak Harekat Merkezi kurulması ve istihbarat paylaşımı gibi konular masada olacak. 

RAK TÜRKMENLERİ VE KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞMELER

Erdoğan, Bağdat ziyaretinin ardından Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir görüşme gerçekleştirecek. Ayrıca, Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ve Türkmen toplumunun önde gelen isimleriyle bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyareti, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve işbirliğinin artırılması açısından önemli bir adım olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Kılıçdaroğlu, Suriye sınırını ziyaret etti
Adana Merkezli Sahte Altın Operasyonunda 13 Şüpheliden 10'u Tutuklandı
Antalya Finike'de Kreş Sahibinin Çocuklara Şiddet Uyguladığı Görüntüler Ortaya Çıktı
Batman'da İki Katlı Evden 20 Ton Çöp Çıkarıldı
Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor