Erdoğan: Anayasa değişiklik teklifi bugün ya da yarın bana ulaşmış olacak

Erdoğan,  “anayasa değişiklik teklifinin bugün ya da yarın kendisine ulaşacağını'' belirterek, “Zannediyorum nisan ayında da bu teklif halka sunulmuş olur'' dedi.MERKEL: İMAMLAR  ALMANYA’DA FİŞLEME YAPIYORMerkel, ikili...

Erdoğan,  “anayasa değişiklik teklifinin bugün ya da yarın kendisine ulaşacağını'' belirterek, “Zannediyorum nisan ayında da bu teklif halka sunulmuş olur'' dedi.
MERKEL: İMAMLAR  ALMANYA’DA FİŞLEME YAPIYOR
Merkel, ikili görüşmeye ilişkin olarak, “Bu önemli süreçte ifade özgürlüğüne saygı duyulmasının çok önemli olduğunu ifade ettim. Basın ve medya özgürlüğüne de işaret ettim. Alman gazeteciler için de akreditasyonlarını burada çalışmak için almaları gerektiğini, endişelerimiz olduğunu ifade ettim'' dedi.
Merkel, haklarında ''FETÖ’den yakalama kararı bulunan bazı isimlerin Almanya’dan iadesine ilişkin olarak, “Bizim adım atmamız için elimizde kanıtların olması gerekiyor. Mahkemeler bu kanıtları değerlendiriyor. Bazı mahkeme kararları var, bazı konularda iadelerin yapılamayacağı yönünde. Adalet Bakanlarımız görüşecek. Mahkemelerin ve bağımsız incelemelerinin sonucuna saygı duymalıyız'' yanıtını verdi.
Merkel, Almanya’da Diyanet’e bağlı görev yapan imamların bazı kişiler hakkında fişleme yapmasına tepki göstererek, “Örneğin DİTİB nezdinde çalışan imamlar… Bu imamların bazı kişiler hakkında bilgi toplaması için Alman Hukuk devletine aykırı bir şey olmamalı demokratik sistemde'' diye konuştu.
Erdoğan, “anayasa değişiklik teklifinin bugün ya da yarın kendisine ulaşacağını'' belirterek, “Zannediyorum nisan ayında da bu teklif halka sunulmuş olur'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti