Erdoğan: Aramızda böyle bir konu geçmedi, Obama'nın açıklamasına üzüldüm

ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri, Erdoğan'a soruldu. Erdoğan'ın yanıtı ise  "Gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm' oldu. Erdoğan Obama ile yaptığı görüşmede...

ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri, Erdoğan'a soruldu. Erdoğan'ın yanıtı ise  "Gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm' oldu. Erdoğan Obama ile yaptığı görüşmede basın özgürlüğü konusunun da gündeme gelmediğini belirterek, "Bana o türden bir şey söylenmiş değil. Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine, karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk" dedi. 

ABD Başkanı Barack Obama önceki gün "Bir gazetecinin, “Dün Brookings Enstitüsü’ndeki çirkin olaylardan birkaç saat sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otoriter biri olarak görüyor musunuz?'' sorusuna verdiği yanıtta, "Gerçek olan bir şey var ve bunu doğrudan da söyledim: Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsız olduğum bir sır değil. " demişti. 

İŞTE ERDOĞAN'A YÖNELTİLEN SORU

Soru: Obama görüşmesinin detaylarını sizden alabilir miyiz? Öncelikle, Obama’nın zirvenin sonunda basın toplantısında bir soru üzerine söylediklerini sormak istiyoruz. Sizinle birçok alanda verimli ortaklıkları olduğunu değindikten sonra basın özgürlüğü ve demokrasi konularında eleştirilerini dile getirdi. Bunları size de bizzat ifade etmiş olduğunu söyledi. Değerlendirmeniz nedir?

'ELEŞTİRİ İLE HAKARETİ BİRBİRİNDEN AYIRMAK LAZIM'
"Değerli arkadaşlar, gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm. Ama şunu söyleyeyim: Sayın Obama’yla görüşmemizde sorduğunuz konular gündeme gelmedi. Bana o türden bir şey söylenmiş değil. Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine, karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk. Brookings Enstitüsü’ndeki konuşmamda da belirttiğim gibi eleştiri ile hakareti birbirinden ayırmak  lazım."
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır