Erdoğan: Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesinin tartışmanın bir anlamı kalmadığına inanıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Erdoğan ''Ayasofya'nın Fatih'in vakfiyesine uygun şekilde yeniden ibadete açılması, ülkemizin egemenlik haklarını kullanma konusundaki son örneklerinden biridir. Fethin en önemli hatırası olan Ayasofya'nın hangi şartlar altında camilik vasfından çıkartılarak müzeye dönüştürülmesinin bir anlamı kalmadığına inanıyoruz.'' dedi.

AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI EGEMENLİK HAKKI: Ayasofya’nın Fatih’in vakfiyesine uygun şekilde yeniden ibadete açılması, ülkemizin egemenlik haklarını kullanma konusundaki kararlılığın son örneklerinden biridir. Fethin en önemli hatırası olan Ayasofya’nın hangi şartlar altında, 500 yıllık camilik vasfından çıkartılarak müzeye dönüştürültüğünü tartışmanın bir anlamı olmadığına, kalmadığına inanıyorum. Önemli olan bu ulu mabedin yeniden asli işlevine dönmüş olmasıdır.

ÜÇ NESLİN HAYALİ: Fatih’in 1453 yılında camiye çevirdiği İstanbul’un gözbebeği Ayasofya artık medeniyetimizin zirve sembollerinden biri olarak, milletimize ve tüm İslam dünyasına bir ibadethane olarak hizmet vermeyi sürdürecektir. Buradan Müslümanlar dışında Hıristiyan alemi de aynı şekilde gelip ziyaretlerini yapabilecektir. Ayasofya’nın kubbeleri yeniden ezan, kuran, salavat, tekbir sesleri ile yeniden inledi. Ayasofya’yı, ecdadın emanetine uygun olarak, üç neslin hayalinde yaşattığı şekilde bir cuma günü aslına rücu ettirdik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor