Erdoğan: "Ayşenur’un hesabını soracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün toprağa verilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Batı Şeria'da İsrail işgaline karşı düzenlenen bir protestoya katılan Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Eygi'nin cenazesi önce Tel Aviv'den Bakü'ye, ardından İstanbul'a getirildi ve İstanbul'daki törenin ardından İzmir'e gönderildi. İzmir'de ikinci bir tören düzenlendi ve Eygi'nin naaşı otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi. Son olarak, cenazesi Didim'e gönderildi ve Didim Devlet Hastanesi'nde askeri törenle karşılandı. Cenaze namazı, Didim Merkez Camisi'nde geniş bir katılımla kılındıktan sonra Eygi, Didim Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün toprağa verilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Eygi'nin ölümüne yol açan olayın hesabını hukuk önünde soracaklarını belirtti.

Srebrenitsa'da yaşanan katliamın bir benzerinin bugün Gazze'de yaşandığını belirten Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"90'lı yıllarda Bosna Hersek'te meydana gelen katliamın bir benzerini bugün Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşıyoruz. Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze'de yaşananların failleri de hesap verecektir.

41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte İsrail tarafınca öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde kesinlikle soracağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.