Erdoğan: Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan dışişleri bakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla Dolmabahçe’de bir araya geldi. Basına kapalı görüşmede, Güney Kafkasya'da kalıcı barış süreci, bölgesel iş birliği ve İsrail'in çatışmaları provoke etme girişimleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan yer aldı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Güney Kafkasya'da kalıcı barış süreci, bölgesel ve küresel konular yer aldı. Erdoğan, Türkiye'nin, diyalog yoluyla bölgesel sorunların çözümüne yönelik oluşturulan bu platforma büyük önem verdiğini ve Güney Kafkasya'da kalıcı barış için atılan adımları memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasına yönelik çabalara destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Erdoğan, bölgede artan iş birliği ihtiyacına dikkat çekerek, platformun kurumsal bir yapıya dönüştürülmesinin diyalog mekanizmalarının etkinliğini artıracağını belirtti. Ayrıca, İsrail'in çatışmaları provoke ettiğini ve ateşkesin sağlanmamasının bölgesel savaşı daha olası hale getirdiğini söyledi. Türkiye'nin, İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrısını uluslararası platformlarda sürdürmeye devam edeceğini ekledi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.