Erdoğan, BAE ve Mısır Ziyaretleri İçin Yola Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyaret için Dubai'ye gitti. Ziyaretinde, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in davetiyle Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, ardından Mısır Cumhurbaşkanı El-Sisi'nin daveti üzerine Kahire'ye gidecek.

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitti ve Dubai'ye ulaştı. Erdoğan'ın ziyareti, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in daveti üzerine düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılması amacıyla gerçekleşti. Zirveye onur konuğu olarak davet edilen Erdoğan'ın, ikili temasların yanı sıra diğer devlet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştireceği açıklandı.

BAE ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı El-Sisi'nin daveti üzerine Kahire'ye gitmeyi planladığını duyurdu. Erdoğan ve Sisi arasında ekonomi, ticaret, turizm, enerji ve savunma gibi konuların yanı sıra İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının da ele alınacağı ifade edildi.

Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Vasip Şahin ve ilgililer tarafından uğurlanan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat da eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”