Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi

Erdoğan, görüşmede İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların insanlık adına yeni bir utanç kaynağı olduğunu ve uluslararası toplumun İsrail'e karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler binasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Erdoğan, görüşmede İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların insanlık adına yeni bir utanç kaynağı olduğunu ve uluslararası toplumun İsrail'e karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Türkiye'nin, İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan soykırım davasını yakından izlediğini ve müdahil olacağını belirtti. Gazze'deki kötüleşen insani koşullara dikkat çeken Erdoğan, özellikle kış mevsimi yaklaşırken bölgeye daha fazla insani ve tıbbi yardım yapılması gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs meselesine de değinen Erdoğan, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve uluslararası statü haklarının tanınmasını talep etti. Federasyon modelinin dışındaki çözüm yollarının BM himayesinde değerlendirilebileceğini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınmasının, Ada'daki çözümün anahtarı olacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.