Erdoğan: "Çanakkale'de hangi mücadele verdiysek bugün de aynı duruştayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde şehitleri anarak, Türkiye'nin geçmişten aldığı güçle geleceğe güvenle yürüdüğünü vurguladı. Çanakkale Zaferi'nin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin inşa sürecindeki kararlılığını ve başarılarını vurguladı.

Türkiye, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü tüm ülkede saygı ve minnetle anıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu anlamlı gün dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şehitlerimizi ve komutanlarımızı rahmet ve saygıyla anarak, Çanakkale'deki kahramanca mücadeleyi bugünün sinsi saldırılara benzer bir duruşla karşıladıklarını belirtti. Türkiye'nin son on yılda maruz kaldığı zorluklarda milletin birlik ve iradesinin önemini vurgulayarak, Çanakkale'deki destansı direnişten alınacak derslerin Türkiye'nin geleceği için kılavuz olacağına inandığını dile getirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin inşa sürecinde gösterdiği kararlılık ve başarılarıyla, gelişmiş ülkelerin baş edemeyeceği enkazları kaldırarak yeni bir döneme adım attığını vurguladı.

"ÇANAKKALE'DE HANGİ MÜCADELE VERDİYSEK BUGÜN DE SİNSİ SALDIRILARA BENZER DURUŞ SERGİLİYORUZ"

"Çanakkale Zaferi'nin 109 senesinde aziz şehitlerimizin huzurundayız. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yad ediyoruz. Komutanlarımızı saygı ile anıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında gelmiş olarak gözlerini kırpmadan can veren yiğitlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Çanakkale'de hangi mücadele verdiysek bugün de sinsi saldırılara benzer duruş sergiliyoruz.

Ülkemizin son 10 yılda maruz kaldığı her hadisende maskeleri kaldırdığımızda aynı yüzleri görüyoruz. Çeşit çeşit yöntemlerle egemenliğimize göz diken darbecileri üzerimize salanlar bunlardı. Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için üretimimizi sabote edenler bunlardı. Milletimize zulmedenler bunlardı.

Çanakkale'de bu millet tek vücut olup düşmana geçit vermedi. Milletimiz sınamalarda aynı vakur iradeyi ortaya koydu. Yıkım çabaları sonunda Türk'ün fıtratını değişeceğini sananlar ruhun aynı ruh olduğunu anladılar.

Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz.

Geleceğimize güvenle yürümemizi sağlayacak iradeye sahibiz. 6 Şubat peşinden yaşananlar bunun ispatı. Gelişmiş ülkelerin baş edemeyeceği enkazları kısa sürede kaldırıp yeni konutlar inşa edip teslimine başladık.

Çanakkale Zaferi'ni bir kez daha tebrik ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tepedekilerin ölüm dağıtan çocukları
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi
Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar
Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Ayazlar' suç örgütü çökertildi, 9 gözaltı
Tetikçinin kaçırıldığı çakarlı aracın görüntüsüne ulaşıldı