Erdoğan 'Damatlar yapmaz' demiş

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in yayınladığı anı kitabı Amerika’da haftanın en çok tartışılan konularından biri oldu.

Kushner kitabında, damatlar üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi de anlatıyor.

Gazete Oksijen’nin haberine göre, Kushner, Türkiye’ye geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi anlatırken Erdoğan’ın iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirme konusunda kendisine ve başkan Trump’a teşekkür ettikten sonrasını şöyle anlatıyor: “Ardından, aynı zamanda damadı olan Maliye Bakanı Berat Albayrak’a baktı ve danışmanların bazen cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratabileceğini ancak damatların bunu yapmayacağını söyledi.”

Kushner kitabında 28 Şubat 2019’da İsrail-Filistin barış planını görüşmek için Ankara’ya düzenlediği seyahati anlatırken “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın zamanda 600 milyon dolara tamamladığı devasa cumhurbaşkanlığı sarayında görüştüm ve ona barış planımızı anlattım. İyi geçmedi lakin zaten aksini düşünmemiştim” diyor.

ÜÇ ÇOCUK ŞAKASI

Erdoğan’ın ticari ilişkileri geliştirme konusundaki isteği için kendisine teşekkür ettiğini aktaran Kushner şöyle devam ediyor: “Ardından, aynı zamanda damadı olan Maliye Bakanı Berat Albayrak’a baktı ve danışmanların bazen cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratabileceğini ancak damatların bunu yapmayacağını söyledi.”

Yine kitaba göre Erdoğan, Kushner ve eşi Ivanka Trump’ın daha fazla çocuk yapmasını istiyor ve mitinglerde yaptığı “üç çocuk” çağrısı üzerine şakalaşıyorlar.

“TRUMP’IN TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ YOK ETME TEHDİDİNİ ERDOĞAN GÖRMEZDEN GELDİ”

Trump’ın Ekim 2019’da Türkiye ekonomisini “yok etmekle” tehdit ettiğini, Erdoğan’ın ise bunu görmezden geldiğini söyleyen Kushner, gerilimin ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye’ye düzenlediği ziyareti de şu sözlerle anlattı: “Pence Türkiye’ye gitmeden önce ofisime uğradı. Erdoğan’la birkaç kez görüşmüştüm ve Pence onunla nasıl başa çıkılacağı konusunda tavsiye istedi. ‘Tavsiyeme ihtiyacınız yok. Ama deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki karşılıklı oturduğunuzda size tüm sıkıntılarını anlatacak.

Trump ile olan ilişkisine değer veriyor, bu yüzden başarınız Trump’ın ateşkes konusunda ne kadar ciddi olduğunu ne derece ilettiğinize bağlı. Erdoğan çok inatçıdır. Bunu nasıl çözeceğinizden emin değilim lakin sizi buradan destekleyeceğim’ dedim.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
İsrail'i durduracak tek ülke ABD
Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi