Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu: Çözüm sürecini biz sonlandırmadık

Diyarbakır’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi’nin boşaltılarak kültür merkezi olarak açılacağını açıkladı. HDP’yi hedef alan Erdoğan, “Çözüm sürecini biz değil, bunların gizli gündemleri sonlandırdı” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da yapımı tamamlanan projelerin açılış programında konuştu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

– Sizler başkalarının evlatlarını dağa, ölüme gönderenleri biliyorsunuz. Halbuki Diyarbakır tarih boyunca hep medeniyet, barış, refah ve huzur şehri olmuştur. Bir zamanlar Türkiye’nin ilk 5 sanayi şehrinden biri Diyarbakır’dı. Sonra bölgeye bir terör felaketi çöktü.

– AK Parti’yi kurduğumuzda buraya gelerek karşılaştığımız herkese “İktidara geldiğimizde bizden ne istiyorsunuz?” diye sordum. OHAL’i kaldırın dediler. OHAL’i kaldırdık mı? Kaldırdık. Biz ne dedik, ne yaptık. Onlar ne dediler, ne yaptılar? 2005’te size ne dediysek dün de oradaydık bugün de yarın da orada olacağız. Biz tüm samimiyetimizle barış, kardeşlik, çözüm, hak, özgürlük, demokrasi dedik. Sırtını size değil de PKK’ya dayayanlar size ne yaptı?

– PKK terörü bu bölgenin başına gelmiş en büyük felakettir. Kürt kanlarını PKK dökmedi mi, köyleri PKK yakmadı mı? 13-14 yaşındaki Kürt kızlarımızı dağa kaçıran Kandil’dekiler değil mi? Bunlarda ne edep ne de namus var.

– KCK, PKK, PYD, HDP’siyle hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin iliğini sömüren bu çete, son bin yıldır bu bölgenin, bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir.

– Hangi demokraside, devletin yatırım, hizmet için gönderdiği ödenekler yollara mayın döşemek için kullanılır?

– HDP demokrasi savunucusu değil, demokrasi düşmanı ve istismarcısıdır.

– Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi’ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz.

– Evet, çözüm sürecini biz başlattık lakin sonlandıran biz olamadık. Çözüm sürecini bunların gizli gündemleri sonlandırdı.

– HDP’nin İstanbul ve diğer şehirlerde CHP’ye verdiği desteğin nedeni ideolojik akrabalıktır.

– (CHP’nin Doğu Masası faaliyetleri) ‘Yeni bir adım atıyorlar, ‘Doğu Projesi.’ Neredeydiniz bugüne kadar. Biz, bugüne kadar ne doğudan koptuk ne güney doğudan koptuk.

AYRINTILAR GELİYOR…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde