Erdoğan emekli zammını resmen duyurdu: En düşük emekli maaşı ve ikramiye ne kadar oldu?

2023 senesinde Ramazan ayı bu gece yapılacak sahur ile başlamış olacak. Ramazan ayının başlamasına saatler kala yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak mevzusu oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelmiş olarak bir görüşme gerçekleştirmiş oldu. Burada açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin, bayram ikramiyesi ve en düşük emekli maaşları için zam sinyali verdi. Bakan Bilgin'in açıklaması emekli vatandaşları heyecanlandırdı.

Milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi veren Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin almış olduğu bayram ikramiyeleri var bu tarz şeyleri değerlendiren bir alternatif çalışmamız var" dedi.

Bakan Bilgin'in bu açıklaması sonrasında yeni asgari ücretin ve bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak mevzusu oldu. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren mevzuda resmi rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

ERDOĞAN EMEKLİ MAAŞINI RESMEN AÇIKLADI

NTV-Star TV ortak yayınında Seda Öğretir, Ahmed Arpat, Nazlı Çelik ve Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan bayramı öncesinde müjdeli haberi resmen açıklayarak emekli vatandaşları sevindiren haberi duyurdu.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak gene bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı