Erdoğan, yüksek gıda fiyatlarına ilişkin esnafı suçladı: Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek gıda fiyatlarına ilişkin esnafı suçladı, "Bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine vaka sayılarında yaşanan yükselişi soran gazeteciye "Vaka sayılarında azalma var" diye yanıt verdi.

Erdoğan, Kafeler ve restoranlarla ilgili yöneltilen soruya “Gerek okullarla alakalı, gerekse biliyorsunuz son dönemde bu restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Küçük esnafımızı yalnız bırakamayız onlara da gerekli desteği verdik, veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Vaka sayıları) Vaka sayılarında azalma var. Bilim Kurulu'nun açıklamaları önem arz ediyor ama ben değerlendirmeleri daha çok vefatla ilgili yapıyorum. Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor.

(Gıda fiyatları) Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabii beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan esnaflara sesleniyorum, eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin.

(Elon Musk'la gerçekleştirdiği görüşme) Tabii Elon 2020 itibariyle dünyanın en zengini oldu. 'Çok çalışıyorum' diyor. 'Çok çalışınca da çok kazanıyorum' diyor. Uzayla ilgili müşterek çalışma yaptık, Türksat 4'ü gönderdik 5'e hazırlanıyoruz, Musk ile ortak çalışma durumu söz konusu. Bunun yanında müşterek neler yapabiliriz, bunu kendileriyle konuştuk.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan kamuda işe alım eleştirisi yapan AK Partiliye sinirlendi
Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"