Erdoğan, Gülen’e ''bitsin bu hasret’ demişti: 1 milyon Türkçe Olimpiyatları parası basılmış

CHP Milletvekili Akif Ekici'nin soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Parası'nın geçmişte, Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkındaki Kanun ve...

CHP Milletvekili Akif Ekici'nin soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Parası'nın geçmişte, Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkındaki Kanun ve buna ilişkin Madeni Hatıra Para ve Hatıra Madalyonu Basımı ve Satışı Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde ve gerekli onay süreci işletilerek basıldığını açıkladı.

Mehmet Şimşek, Gülen Cemaati'nin organizasyonu olan "Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Parası"na ilişkin şunları söyledi:

“Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Parası basımı birim maliyeti 0.23 TL/Adet olup. 1 Milyon adet basılmış, 1 TL nominal değer üzerinden piyasaya verilmiş ve ((1-0,23) TL x 1.000,000 Adet) 770.000 TL senyoraj geliri elde edilmiştir. Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Paraları 2012 yılı Haziran ayı itibariyle tedavüle verilmiştir.''

ERDOĞAN KÜRSÜDEN GÜLEN’E ''BİTSİN BU HASRET’ DEMİŞTİ

Bahsi geçen hatıra paraları 2012 yılında gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları organizasyonunun ardından basılmıştı. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılındaki etkinlikte kürsüye çıkarak ABD’nin Pennysilvania eyaletinde ikamet eden Fethullah Gülen’e hitap ederek Türkiye’ye dönme çağrısında bulunmuş ve “bitsin bu hasret'' demişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Doğal gaz faturaları artık 150 lira daha fazla gelecek
Türkiye'nin tamamında geçerli olacak: Emeklilerin hepsi ücretsiz faydalanacak
İflas haberleri artarken o şirket 90 bin lira maaşla personel alıyor: İşte detaylar
Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!