Erdoğan, 'Güvenli Bölge' için ABD’ye yine iki haftalık süre verdi

Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf üniversitelerine yönelik "Adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmış ticari olarak çalışıyorlar" eleştirisinde bulundu. Ayrıca Erdoğan, güvenli...

Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf üniversitelerine yönelik "Adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmış ticari olarak çalışıyorlar" eleştirisinde bulundu. Ayrıca Erdoğan, güvenli bölge konusunda ABD'ye yeniden iki haftalık süre verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"En büyük adaletsizlik eğitim öğretim hayatındaki adaletsizliktir. Çünkü bunun telafisi çok zordur. Eğitim öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık, bu rakamı 161 milyar liranın üzerine çıkardık.. 16 kat harcama yaparak eğitimde çok yol kaydettik.

ABD İLE GÜVENLİ BÖLGE

Dün Putin ve Ruhani ile Astana platformunun beşinci zirvesini gerçekleştirdik. Suriye'deki insani ve siyasi kriz konusunda önemli kararlar aldık. En önemli kararlardan biri Anayasa Komitesi üyelerinin onaylanmasıdır. Komitenin oluşumundaki tüm pürüzler giderildi. İdlib'deki sıkıntılı durumun giderilmesi için görüş birliğine varıldı. İfade ettiğimiz gibi iki hafta içerisinde sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız.

DÜNYADA BENZERİ YOK

Avrupa ülkelerinden İdlib ve Fırat'ın doğusu konusunda güçlü bir destek bekliyoruz. Laf bizi doyurmuyor. İcraat bekliyoruz. Şu anda bizler 3.6 milyon mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Dünyada bunun benzeri yok. Batı da bunun benzerini yapması lazım. İdlib'de bunu yapmazsak bu yükü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz.

Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeler, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği, yoksa derinleşeceği mi hususunda belirleyici olacaktır. Türkiye olarak kendi güvenliğimiz ve Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için ilkeli tutumumuzu devam ettirmekte kararlıyız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"
İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi