Erdoğan: Halkımız sistemi anlamadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bahreyn gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor."İki ülke arasında devlet başkanları düzeyinde 7 yıl aradan sonra düzenlenen bu ziyaretle yeni bir dinamizm kazandı. Bu ilişkileri...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bahreyn gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor.

"İki ülke arasında devlet başkanları düzeyinde 7 yıl aradan sonra düzenlenen bu ziyaretle yeni bir dinamizm kazandı. Bu ilişkileri daha da ilerletmek istiyoruz" diyen Erdoğan, "Altyapı, üst yapı, savunma sanayine yönelik birçok konu ele alınacak. Ticaret hacmimizi daha yukarıya taşımayı istiyoruz. Ülke olarak son 14 yılda el ettiğimiz imkan ve kabiliyetleri paylaşacağız" dedi. Dışişleri bakanları toplantısının Bahreyn dönem başkanlığında Türkiye'de gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, "Bahreyn ziyaretimiz konsey ile işbirliğimizin güçlendirilmesi bakımından önemli olacaktır" şeklinde konuştu.
 
Bahreyn'in ardından Suudi Arabistan'a gideceğini söyleyen Erdoğan, "Çok yakın ve samimi bir işbirliği tesis ettik. Birçok alanlarda münasebetleri derinleştirirken başta Suriye olmak üzere eşgüdüme sahip olduk. Kral Salman'ın ziyareti kırılma noktası oldu. Kurulan konsey ilişkilerimizi yeni bir boyuta taşımıştır" diye konuştu.

EL BAB OPERASYONU

Art arda gelen şehit haberleriyle anılan El Bab'la ilgili konuşan Erdoğan, "El Bab dört bir yandan biz ve ÖSO güçleri tarafından kuşatılmış durumda. Güçlerimiz merkeze inmiş durumda" dedi. "Hakim noktayı bizler ele geçirdikten sonra süreç büyük bir hızla lehte gelişmeye başladı" diyen Cumhurbaşkanı, "DEAŞ güçleri tamamıyla El Bab'ı terketmeye başladı. Bundan sonrası an meselesi. Planlar yürüyor" ifadelerini kullandı.

Taraflarla yoğun teması sürdürdüklerini berliten Erdoğan, "El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka vardır. Hedef, 4-5 bin kilometrekarelik güvenli bölgedir" diye konuştu.

"El Bab bizim nihai hedefimiz değildir. Asıl hedef bu bölgenin temizlenmesidir. DEAŞ'ın asıl merkezi Rakka'dır" diyen Cumhurbaşkanı, "El Bab'dan sonra durmak yok. Hedefimiz DEAŞ'ı etkisiz hale getirmek. Türkiye olarak burada kalmak hedefimiz yok" dedi.

ANKETLER MORAL BOZDU

Referandum süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Sağlıklı bir anket döneminde değiliz. Halkımızın sistemi tam olarak anlama konumuna geldiğine inanmıyorum. Kandil'de olanlarla bunlarla hareket edenler ve uzantıları hayır diyor. 16 Nisan aynı zamanda 15 Temmuz'a cevap olacaktır. Bir çıkış olacaktır. Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz'un yanında yer almaktır" değerlendirmesi yaptı.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
"İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti