Erdoğan, HDP'yi hedef aldı: HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının PKK tarafından kaçırdığı iddiasıyla oturma eylemi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının PKK tarafından kaçırdığı iddiasıyla oturma eylemi yapan annelere ilişkin, "Bu süreci takip ediyoruz. Burada PKK siyasi uzantısı HDP, buna yapacakları bir şey varsa yaparlar. Adeta Meclis'e taşıma suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine müsaade etmeyiz" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin olarak, "Dört şehit ailesiyle birebir görüştüm. Ne olursa olsun mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki biz TC devleti ordusu, polisi, güvenlik güçleriyle bu işten galip gelecektir" diye konuştu.

Suriye sınırında ABD ile gerçekleştirilen ortak devriyeye ve kurulmak istenen güvenli bölgeye ilişkin olarak da konuşan Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na gidiyoruz. Orada Sayın Trump ile bir görüşmemiz olacak" dedi.

"Meclis'e taşıma suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine müsaade etmeyiz"

Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının PKK tarafından kaçırdığı iddiasıyla oturma eylemi gerçekleştiren annelere ilişkin olarak da konuşan Erdoğan, "Şu anda sivil toplum kuruluşları da Diyarbakır'a gelmeye başladı. Analara şunu söylüyorum, bir defa biz devlet olarak yanınızdayız. Bundan hiç endişeniz olmasın" dedi. Öte yandan Erdoğan, aileleri Meclise çağıran HDP'ye, "Bu süreci takip ediyoruz. Burada PKK siyasi uzantısı HDP, buna yapacakları bir şey varsa yaparlar. Adeta Meclis'e taşıma suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine müsaade etmeyiz" ifadelerini kulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor