Erdoğan İslam Zirvesi ardından konuştu

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:Özellikle çok çok farklı bir dönemde zirveye katılan ülke liderlerine, başbakanlarına, bakanlarına, dönem başkanı olarak bir kez daha teşekkür ediyorum.1969’da kurulan...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Özellikle çok çok farklı bir dönemde zirveye katılan ülke liderlerine, başbakanlarına, bakanlarına, dönem başkanı olarak bir kez daha teşekkür ediyorum.

1969’da kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı 56 üyesi ve 5 gözlemci üyesiyle dünyadaki en büyük ikinci uluslararası örgüttür. Teşkilat bütün İslam ülkelerini bir araya getiren yegane uluslararası platformdur. Daha etkin bir hale gelmesi için de çaba göstermiştir. Dönem başkanlığımız boyunca ki 2 yıl sürecek, bu çalışmaları daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız.

İslam Zirvesi teşkilatın en yetkili organıdır. Birlik ve dayanışma olmadan adalet ve barış tesis edilemez. Farklılıklarımızla beraber birlik olmayı başaramadan, Müslümanlar olarak yaşadığımız sıkıntıları aşamayız. 

Dikkat edersek şu anda en büyük çektiğimiz sıkıntı nedir? 3 ana başlık görüyorum. Biri mezhepçiliktir, bir diğeri ırkçılıktır, bir diğeri de terördür. İslam dünyasının içinde olduğu mezhepçilik tahribatını, ki bu bir fitnedir aynı zamanda, bu da bir başka fitnedir, bir diğer tarafta da terör olayı, bunlar bizi ciddi manada zayıflatmakta ve kan kaybına neden olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
Bazı isimler değişiyor
Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
Marmaris’te seçim zirvesi