Erdoğan: İslam'ın güncellenmesi gerek

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuştu.Erdoğan, İslam’ın güncellenmesi gerektiğini savundu. Erdoğan, “Son günlerde din adamı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuştu.

Erdoğan, İslam’ın güncellenmesi gerektiğini savundu. Erdoğan, “Son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp, ne yazık ki kadınla ilgili açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Bunlar İslam’ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar aciz. İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız. Şimdi bazı hoca efendiler beni tefe koyacak. Yeter ki Rabbim bizi tefe koymasın'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda çalışmalar yapması gerektiği belirten Erdoğan, “Din İşleri Yüksek Kurulu’nda çok vasıflı hocalarımız var. Tefsirde, hadiste hocalarımız ne iş yapıyorlar, niye sessiz kalıyorlar, sessiz kalıp bu alanı niçin bu adamlara kaptırıyorlar? Meydan FETÖ’ye, onun arkasından gelen tiplere kaldı'' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarını protesto etti
İstanbul'da Sokak Köpeğine Otomobil Çarptı, Sürücü Olay Yerinden Kaçtı
CHP'li Karaoba sert konuştu: Uşak Belediyesi'nin borcunu halka açıkladı
Çöl tozları etkisini bu kez güçlü gösterecek: O bölge için alarm verildi!
OGM memur ve mühendis alımı! Hatay, Bolu, Balıkesir…