Erdoğan İstiklal'de Özal'dan kurtulalım diye bildiri dağıtmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, RP İl Başkanı olduğu dönemde İstiklal Caddesi'nde "Özal'dan kurtulalım" bildirisi dağıttığı ortaya çıktı. Erdoğan söz konusu bildiriyi dağırıtken dönemin HEP İl Başkanı da kendisine eşlik...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, RP İl Başkanı olduğu dönemde İstiklal Caddesi'nde "Özal'dan kurtulalım" bildirisi dağıttığı ortaya çıktı. Erdoğan söz konusu bildiriyi dağırıtken dönemin HEP İl Başkanı da kendisine eşlik etmiş.

Haberdar'da yer alan habere göre, o dönem Refah Partisi İl Başkanı olan Erdoğan, 27 Ağustos 1987'de tarihinde  Referandum'da "Evet" oyu veren muhalefet partilerinin il başkanları ile önce basın toplantısı yaptı. Toplantıya Erdoğan'ın daveti üzerine Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Osman Özçelik de katıldı. Toplantının ardından yayınlanan ortak bildiride  "Özal ve iktidar, ABD'nin dümen suyuna gidiyor" denildi.

Erdoğan, 9 Şubat 1991'de ise bu kez HEP İstanbul İl Başkanı Osman Özçelik'in de aralarında bulunduğu muhalif parti il başkanı arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nden Karaköy'e kadar yürüyüp vatandaşlara "İşçi ve emekçileri Özal ve ANAP iktidarından kurtulmak için dayanışmaya çağırıyoruz" yazılı bildiri dağıttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”