Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğini hemen onayladı: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika gelişmesine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğini onaylayarak bu kararı Resmi Gazete'de duyurdu. Meclis Genel Kurulu'nda alınan karara göre, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokol AK Parti, CHP ve MHP'nin destekleriyle kabul edildi.

Son dakika gelişmesine göre, AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İsveç'in NATO üyeliği için Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen protokol, AKP, CHP ve MHP'nin "evet" oyu kullanmasıyla geçmişti; ancak İYİ Parti, Saadet Partisi ve DEM Parti "hayır" oyu vermişti.

İsveç'in NATO üyeliği sürecinde son cümleyi Macaristan söyleyecek. Macaristan Başbakanı Victor Orban, ülkesinin İsveç'in NATO'ya üyeliğini desteklediğini açıklamıştı. Macaristan Parlamentosu'nun Şubat ayında açılmasıyla birlikte, İsveç'in NATO üyeliği konusu görüşülerek karara bağlanacak. Bu kararın ardından İsveç'in NATO üyeliği için herhangi bir engel kalmayacak.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİNE DAİR NOTLAR

İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından, Türkiye'nin itirazları ve belirli taahhütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle uzun bir süreçten geçti. Geçen yılın mayıs ayında yapılan NATO zirvesinde İsveç ve Finlandiya, Türkiye'ye yönelik taahhütleri içeren üçlü bir anlaşmaya imza atmıştı. Finlandiya, bu taahhütleri yerine getirince Türkiye'den onay almıştı; fakat sonrasında İsveç'in süreci askıya alındı. Son alınan kararla birlikte İsveç'in NATO üyeliği için önemli bir adım atılmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Orhangazi'de Tüfek Kazası: 9 Yaşındaki Çocuk Kuzenini Vurarak Öldürdü
13 Mayıs Hava Durumu: Yarın İçin Güncel Tahminler!
Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!