Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında duyurdu: Yeni ekonomi paketinin içinde 'tasarruf' ön planda!

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından bir dizi açıklama yaparak yeni ekonomi paketini duyurdu. 3 aşamalı bir planı öne çıkaran Erdoğan, ilk olarak 'kamuda tasarruf'un önemine vurgu yaptı.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından bir dizi açıklama yaparak yeni ekonomi paketini duyurdu. 3 aşamalı bir planı öne çıkaran Erdoğan, ilk olarak 'kamuda tasarruf'un önemine vurgu yaptı. 'Jet yakıtı' tartışmalarını da değerlendirmeye alan Erdoğan, "'Jet yakıtı' mevzusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız," ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Kamuda tasarrufları artırmak, yatırımları önceliklendirmek, yapısal reformlara hız kazandırmaktır. Büyüme potansiyeli güçlendirmemizin yolu verimliliği ve rekabeti artırmaktan, yüksek katma değere odaklanmaktan geçiyor," diye konuştu.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI!

Erdoğan, Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili muhalefeti hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

"Telefirik faciasıyla hepimizin yürekleri dağlanmıştır. Bu elim kazada 174 insanımız kabinlerde saatlerce mahsur kaldı. AFAD ve silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere yoğun gayretler neticesinde 23 saat süren tahliye operasyonuyla 174 vatandaşımızın tamamını kurtardık. Kurtarma çalışmalarını sürdüren 2 bin 200'den fazla personelimize teşekkür ediyorum. Yaşanan olayla ilgili ihmali, kusuru ile ilgili yargımız harekete geçmiş bir ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklanmıştır. Ana muhalefet partisi yöneticilerin daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, asıl sorumluları koruma çabaları gözlerden kaçmamıştır. Maalesef aynı vicdansızlığın Beşiktaş'ta yaşanan yangın faciasında da sergilendiğini gördük. Rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz İstanbul'un göbeğinde hayatını kaybetti. Ne sendikalardan ne de muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi. Güya hak hukuk adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta can veren işçiler için tek adım dahi atmadılar. Hem Antalya'daki hem Beşiktaş'taki cinayetlerinin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız"

JET YAKITI YANITI

"'Jet yakıtı' mevzusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılacak hiçbir malzeme satışına izin vermemiştir. Zaman geçtikçe bu ahlaksız kampanyaların arkasında hangi hesapların ve odakların olduğu elbet ortaya çıkacaktır..."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Kart şifrelerinde hangi rakamlar riskli: Hangi şifreler çözülemiyor?
Victoria's Secret'ın ikonik meleklerinden göz kamaştıran dönüş gerçekleşecek!
ABB tarafından açılan yeni tesis herkesin yeni adresi oldu!
MEB’den Ortaokul öğrencilerine haber: İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor!
AYM'den isim değişikliği davaları için yeni karar!