Erdoğan: 'Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile yaptığı basın toplantısında, Suriye ve Lübnan'dan gelen mültecilere kapıların her zaman açık olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Suriyeli mültecileri ağırlamaya devam ettiğini ve yeni bir akın durumunda da aynı tutumun sürdürüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacı konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye ve Lübnan'dan gelen mültecilere kapılarının her zaman açık olduğunu" belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Dolmabahçe'de ağırlayan Erdoğan, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Almanya'nın göç iş birliği konusundaki çabalarına değindi. Alman bir gazetecinin, "Göç konusunda Almanya ile iş birliği yapmayı düşünüyor musunuz? Özellikle suç işlemiş Suriyeli vatandaşların iadesi için ne tür destek verebilirsiniz?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'den ülkemize ilk etapta yaklaşık 4 milyon mülteci geldi, şu anda ise 3,5 milyon Suriyeli mülteciyi ağırlıyoruz. Bu süreçte Sayın Merkel döneminde de Almanya ile mültecilere yönelik iş birliği yaparak destek sağladık. Suriye'den gelenlere kapımız hep açık oldu, bu tutumumuz devam ediyor. Eğer savaş nedeniyle Türkiye'ye yeni bir mülteci akını olursa, Lübnan'dan gelenleri de kapsayacak şekilde, kapılarımızı açık tutmaya devam edeceğiz. Özellikle Lübnan'daki Türkmen soydaşlarımızı da kabul ederiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.