Erdoğan karşıtı 54 senatörden Joe Biden’a özel mektup: Otoriter yönetimi durdurun!

ABD Senatosu'nda görevli 100 senatörden 54'ü Başkan Joe Biden'a Türkiye ile ilgili bir mektup yazdı. Mektupta, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili "otoriter yönetiminin durdurulmasını istiyoruz" ifadeleri yer aldı

Sözcü'de yer alan habere göre; 2020 seçimleri sonrasında sancılı bir süreç yaşayan ve birkaç ay önce görevine başlayan ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye ile ilgili yaklaşımı merakla beklenirken, ABD Senatosu’ndan dikkat çekici bir talep geldi. 100 üyeli Senato’nun 54’ünün imza attığı ve hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratların yer aldığı mektupta, Joe Biden yönetiminden Türkiye’deki insan haklarını korumak için daha çok baskı yapması istendi.

“Erdoğan'ı durdurmasını istiyoruz"

Mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iç siyasette muhalefeti marjinalleştirdiği, eleştiri yapan basını susturduğu ve gazetecileri tutukladığı belirtilirken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimine muhaliflere baskıyı bir an önce bırakmasını, siyasi tutukluların salınmasını ve otoriteryen yönetimi durdurmasını istiyoruz” ifadesi kullanıldı. Biden’ın seçime gelmesinin ardından Türkiye NATO müttefiki olarak ABD ile daha iyi ilişkiler istediğini duyurmuştu. İngiliz haber ajansı Reuters, “Biden’ın insan hakları konusunda Ankara’ya daha sert yaklaşması bekleniyor” yorumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna, Harkov'da Rusya'yı Sivil Ölümleri ve Gözaltılarla Suçluyor
Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor