Erdoğan, katıldığı MİT toplantısının fotoğraflarını paylaştı: Yüzlerce MİT görevlisini ifşa etti

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabında MİT etkinliğinden fotoğraf paylaşarak yüzlerini ifşa etti. Erdoğan’ın hesabından paylaşılan fotoğraf bir süre sonra silindi ve yeni bir gönderi paylaşıldı.

AKParti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılmış olduğu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) kuruluş yıldönümü etkinliğinde fotoğraf krizi yaşandı. Toplantıdan görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı yüzlerce MİT görevlisini yüzünü ifşa etti. Daha sonra silsede milyonlarca insana etişti fotoğraflar.

Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılan Erdoğan'ın, etkinlik sırasında salonda çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fotoğraflarda aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olması muhtemel katılımcıların yüzleri görülürken; bir süre sonra paylaşımda yeni düzenleme yapılarak bu fotoğraflar kaldırıldı. Yüzleri flurlaştırılmış şekilde aşağıdaki görsel paylaşıldı.

ADALET BAKANI DA İFŞA ETTİ

Benzer bir paylaşımı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptı. Tunç'un yayınladığı fotoğraflarda da MİT mensuplarının yüzleri açık görülüyordu:

AĞIR HAPİS CEZASI NEDENİ

Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27 Maddesi'ne göre, MİT'te görev yapan kişileri ifşa etmenin cezası iki yıldan sekiz yıla kadar hapis olarak belirtiliyor.

Kanun maddesinde şu şekilde deniliyor:

"Millî İstihbarat Teşkilâtı'nın görev ve faaliyetlerine taalluk eden evrak veya malumatı istihsal eden kişi, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmiyorsa iki seneden sekiz seneye kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır."

GAZETECİLER TUTUKLANMIŞTI

5 Mart’ta, Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç‘ın tutuklanmış; OdaTV internet sitesine erişimin engellenmesi kararı verilmişti.

Aynı gün haber sitesinin genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan ifadeye çağrıldı. İfadesinin ardından tutuklanması talebiyle sevk edilen gazeteci 6 Mart’ta İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Hapis kararı söz konusu kanun maddesine göre verilmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar
Bilal Bilici İYİ Parti’den istifa etme kararını duyurdu!
Fatih Portakal'dan Beklenmedik Görevden Alma İddiası: Kim Tehlike Altında?
Partilere verilen hazine yardımı kaldırılsın
Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı?