Erdoğan'ın 'müjdesi' inşaat çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın yıldönümünde KKTC Meclisi’nde konuştu. Günlerdir tartışılan 'müjde' ise inşaat çıktı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın yıldönümünde KKTC Meclisi’nde konuşuyor. Erdoğan, KKTC Meclisi’nde yaptığı konuşmada, KKTC’ye ‘yavru vatan’ dedi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada ayrımcı ifadeler de kullandı. Annan Planı'ndan bahsederken "Türk sözünde durur, Rum sözünde durmaz" dedi.

Müjde inşaat çıktı

Erdoğan'ın müjdesi ise inşaat çıktı. Erdoğan, "KKTC’ye bu parlamento ve cumhurbaşkanlığı binası yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı binası zaten İngilizlerden kalma bir gecekondu. Parlamento binası da işte bu. Onların inşaatına başlıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan, bir de 'millet bahçesi' yapılacağını söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Lefkoşa'daki Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde cumhurbaşkanlığı külliyesi, parlamento binası ve millet bahçesi inşa edeceğiz.

Dilipak'tan tepki: İnsanlar ne umdu ne buldu!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Erdoğan’ın ‘müjdesine’ tepki gösterdi. Dilipak sosyal medyadan bir paylaşım yaparak „KKTC'de  müjde diye birileri toplumu büyük bir beklentiye sokup, sonra meclis, başkanlık binası ve millet parkını teselli ikramiyesi olarak sunarken aceba ne düşündü? İnsanlar ne umdu ne buldu!“ dedi.

Dilipak ayrıca, Erdoğan'ın "Türk sözünde durur, Rum sözünde durmaz" şeklindeki ayrımcı sözlerine de tepki gösterdi. Dilipak, "Türk - Rum diye bir ayırım yerine "Türk yönetimi", "Rum yönetimi" diye bir tanım daha doğru bir ayırım olmaz mı?" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti
Emekli Maaşları Temmuz'da Artıyor! Ali Tezel Rakamları Açıkladı!