Erdoğan Kral'dan sonra Prens'e de taktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed Bin Nayif Bin Abdülaziz Al Suud'u Cumhurbaşkanlığı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed Bin Nayif Bin Abdülaziz Al Suud'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Erdoğan, Suudi Arabistan Prensi'ne "cumhuriyet nişanı" verdi. 

BAKANLAR KURULU KARARI VE CUMHURBAŞKANI TEVCİHİ İLE VERİLİYOR

Cumhuriyet Nişanı’nın veriliş amacı Cumhurbaşkanlığının tanımına göre şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti ile mensup olduğu devlet arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesini, milletlerin birbirine yakınlaşmalarını sağlayan ülkelerin başbakanlarına, bakanlarına ve dış temsilcilik mensuplarına verilen madeni altın kaplama semboldür. Bu nişan Bakanlar Kurulun kararı ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile verilir."

ŞİMDİYE KADAR KİMLERE VERİLDİ?

7 Ağustos 1988 tarihinde 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından oluşturulan ve 2010 yılına kadar hiç kimseye verilmeyen nişan şimdiye kadar 6 isme daha tevcih edildi. İşte Abdullah Gül tarafından Cumhuriyet Nişanı verilen isimler: Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve 30. Hollanda Senatosu Başkanı René van der Linden, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Millî Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve İtalya’nın Eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili.

Erdoğan ise geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Saud’a Devlet Nişanı takmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak