Erdoğan: Macron beni davet etti, ''Torunum gitme'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları'nın açılışında Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" tablosunun parodisine büyük tepki gösterdi. Erdoğan, açılışın "ahlaksızlık" olduğunu belirterek, torununun uyarısıyla etkinliğe katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları'nın açılışında Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" tablosunun parodisiyle ilgili büyük bir tepki gösterdi. Erdoğan, açılış gösterisini "ahlaksızlık" olarak değerlendirirken, torununun LGBT temalı gösteriler nedeniyle etkinliğe gitmemesi konusunda kendisini uyardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında Leonardo da Vinci'nin ünlü "Son Akşam Yemeği" tablosunun parodisine büyük tepki gösterdi. Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, açılış gösterisini "ahlaksızlık" olarak nitelendirdi.

Erdoğan, Paris Olimpiyatları açılışında yaşanan tartışmalı gösterinin kendisine gösterilmesiyle ilgili torunu ile yaşadığı diyaloğu paylaştı. Konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Macron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. Ancak 13 yaşındaki torunum bana, 'Dede gitme,' dedi. 'Niye?' diye sordum. 'Orada LGBT gösterisi yapacaklar,' dedi. O görüntüleri Instagram'dan bana gösterdi. Tamam kızım, gitmeyeceğim dedim."

Erdoğan, bu olayın uluslararası spor etkinliklerinin insanları birleştirmesi gerekirken, "insanlığa, fıtrata ve insanı insan yapan değerlere düşmanlıkla" başladığını ifade etti. Ayrıca, Paris'te yapılmak istenenin insanı "hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesi" olduğunu belirten Erdoğan, "İlk fırsatta Papa'yı da arayarak Hristiyan alemi ve tüm Hristiyanlara karşı yapılan bu ahlaksızlığı paylaşacağım," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.