Erdoğan: "Masum insanları alçakça hedef alan menfur terör saldırısını lanetliyorum"

Moskova'da gerçekleşen konser salonu saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 133'e yükseldiği bildirildi. Rus yetkililer, saldırının sorumluluğunu IŞİD'in üstlendiğini ve güvenlik güçlerinin saldırganları arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Moskova'daki konser salonuna yönelik dün gece gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 133'e ulaştı. Rus yetkililer, saldırının, kamuflaj giymiş 5 saldırgan tarafından yapıldığını ve IŞİD'in sorumluluğunu üstlendiğini açıkladılar.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü, Moskova yakınlarındaki saldırı sonrasında 11 kişinin yakalandığını ve enkaz altındakileri arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Saldırının ardından güvenlik güçlerinin olayla ilgili önlemleri artırarak soruşturmayı derinleştirdiği belirtildi.

Türkiye'nin İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya başsağlığı mesajını kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, saldırıyı şiddetle kınayarak, masum insanların hedef alındığı bu alçakça terör eylemini lanetledi ve Rusya halkına sabır dilediğini belirtti. İletişim Bakanlığı Erdoğan'ın taziye mesajına ait içeriği, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, masum insanları alçakça hedef alan menfur terör saldırısını en sert biçimde lanetledi ve Rusya halkına başsağlığı ve sabırla beklediğini ifade etti." şeklinde duyurdu.

Olay, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda yaşanan kanlı saldırıyla birlikte ülke genelinde endişe ve keder yaratırken, uluslararası toplumda da kınama ve dayanışma mesajları yükseldi. Saldırı, Rusya'nın güvenlik önlemlerini artırma ve terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayan bir döneme denk geldi. Bu trajik olay, Rusya ve dünya genelinde terörizme karşı birlik ve koordinasyon çağrılarını yeniden gündeme getirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı