Erdoğan: "Netanyahu'nun Eline Amerika ve BM Oyuncak Olmuş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla buluşmasında Gazze ve Lübnan'daki insani krizi eleştirerek, 50 bin masum insanın hayatını kaybettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Muhtarlar Buluşması" programında Gazze ve Lübnan'daki insani duruma dikkat çekti. Savaşın yıkıcı etkilerini ve dünya toplumlarının sessizliğini eleştiren Erdoğan, katılımcılara önemli mesajlar verdi.

MASUMLARIN KATLEDİLMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan, "50 bin masum insan tüm dünyanın gözleri önünde katledildi. Gazze'de yaklaşık 2 milyon, Lübnan'da 1 milyondan fazla insan evini, barkını, yıllardır yaşadığı toprakları terk etmek zorunda bırakıldı" dedi. Türkiye’nin bu insanlık dramına kayıtsız kalamayacağını vurgulayan Erdoğan, eleştirilerine devam ederek, "Netanyahu denilen gözü dönmüş caninin elinde Amerika’sı, Avrupa’sı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adeta oyuncak olmuş durumda" ifadesini kullandı.

ÇOCUKLARIN KAYIPLARINA DİKKAT!

Cumhurbaşkanı, özellikle çocukların maruz kaldığı kayıplara dikkat çekti: "20 bin çocuk öldü, bir tanesi çıkıp bu alçaklıktır diyemedi; on binlerce kadın öldü, kadın hakları kuruluşlarının gıkı dahi çıkmadı." Bu sözleriyle, uluslararası toplumun sessizliğine ve insani krizlere duyarsız kalmasına dikkat çekti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.