Erdoğan: Ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes'in 'Yeter söz milletindir' sloganına çökme

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Aydın'da konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Kritik bir tercihin eşiğindeyiz. Ülkeyi kaos günlerine geri döndürmeye, belirsizliğe sürüklemeye heveslenenlerin karşısına biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ile çıkıyoruz. 

Bırakın dirisine, ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes'in hatırasını kirletecek bir yüzsüzlükle onun 'Yeter söz milletindir' sloganına çökmeye çalışanlar var. Bay bay Kemal bu... 14 Mayıs, Kemal'in 'bay bay Kemal' olacağı gündür. Menderes'in idama giderken milletimize emanet ettiği gibi, yine efendilerinin emriyle kurdukları masadan yeniden tarihe yüz karası olarak geçecek işler yapma peşindeler. 

(Ortak politikalar metni) Efendilerinden aferin almak için kavganın, çekişmenin sembolü eski Türkiye'yi yeniden hortlatma vadinden ibarettir. Avrupa bize aferin diyecek diye övünenler, iplerinin emperyalist sömürgecilerin elinde olduğunu ikrar ediyorlar. Gazi Mustafa Kemal, şanlı Cumhuriyetimizi kurmuştu biz de hayatımızın her döneminde, bilhassa 20 yıldır her alanda emperyalist sömürgecilere karşı mücadele verdik. Her felaketin gerisine baktığımızda aynı kirli elleri aynı kirli senaryoları, zavallı kuklaları görüyoruz.

Bugün bizim ve ülkemiz aleyhinde yürütülen kampanyaların çoğu yalan ve iftira üzerine kurulu saldırıların sebebi bu oyunları bozmuş Türkiye'nin yolunu açtığımız içindir. 

Meydan okuyorum; Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vurmayı başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını ellerinden alamayacaksınız. 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi, Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçemeyeceksiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"