Erdoğan: "One minute derken neredeysem bugün de aynı yerdeyim"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yardım eden ülkelerin başında geldiğini vurgulayarak, "One minute dediği yerde" bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AKParti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yardım eden ülkelerin başında geldiğini vurgulayarak, "One minute dediği yerde" bulunduğunu belirtti ve daha önce Hamas'ı direniş örgütü olarak tanımladığını ifade etti.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞMIŞTIR"

"İslam dünyası olarak bir Ramazan'ı daha karşılamaya hazırlanıyoruz. Mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemi ve milletimiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek ayı hep birlikte en güzel şekilde idrak etmeye çalışacağız. Ancak Ramazan ayını başta Gazze olmak üzere pek çok bölgede ciddi insani dramlarla karşılıyoruz. 7 Ekim'den beri Gazze'de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır. Soykırım politikası uygulanıyor. 32 binden fazla Filistinli şehit oldu. 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda bırakıldı. Gıda almak için sıra bekleyen masumların bir barbarlıkla karşı karşıyayız." 

"ONE MİNUTE DERKEN NEREDEYSEK ORADAYIZ"

"Gazze'deki katliamı unutturmayan ülkelerin biz varız. Her kim "Hiçbir şey yapmıyorlar" diyorsa kul hakkına giriyorlardır. Aziz milletimize yönelik bir hakarettir. Tayyip Erdoğan 15 yıl önce katillerin yüzüne 'one minute' derken nerede duruyorsa bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır.  Bize haksızlık edenleri kendilerini sorgulamaya davet ediyorum."

"HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL TAM AKSİNE DİRENİŞ ÖRGÜTÜ"

"21 yıl önce ABD'ye ilk yaptığım ziyarette bana Hamas'ı sordular, 'terör örgütü' dediler. "Hayır, Hamas bir terör örgütü değil tam aksine direniş örgütü" demiştim. O zaman başbakan değildim. Şimdi bizlere kalkıp da kimse Hamas için 'terör örgütü' ifadesini kullandıramaz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış