Erdoğan: PYD'nin nerede olduğunu ABD'den gelecek açıklamadan öğrenecek değiliz!

Çin'de düzenlenecek G-20 Zirvesi  öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:"Terör örgütlerine karşı duruşumuz ilkeli olmuştur. İyi...

Çin'de düzenlenecek G-20 Zirvesi  öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Terör örgütlerine karşı duruşumuz ilkeli olmuştur. İyi terörist, kötü terörist olmadığını hep söyledik.

Hangzhou'da küresel barışı, güvenliği, istikrarı ve dolayısıyla ekonomiyi tehdit eden terör belasıyla mücadele konusunu da görüşeceğiz. Bu vesileyle ülkemizin mücadele ettiği FETÖ, DHKP-C, PKK, PYD, YPG ve DAİŞ gibi terör örgütleri konusunda muhataplarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz.

Fırat Kalkanı harekatının amacı sınır bölgemizdeki terör örgütlerinin ülkemiz, vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılmasıdır. Cerablus'tan, sınır bölgemizdeki, Suriye'nin kuzeyindeki şehirlerden sürekli olarak şehirlerimize roketlerle yapılan saldırıları biz duymamazlıktan gelemeyiz.

Cerablus'ta hayat normale dönüyor. Batı dünyası artık bir tercih yapmak zorundadır. Amaç terör örgütlerinin tehdit olmaktan çıkarılması. 

Hiç kimse bizden güney sınırımızda bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermemizi beklemesin. Kesinlikle Suriye'nin kuzeyinde bizim de güneyimizde bir terör koridoruna müsade etmeyeceğiz, bunun bilinmesini isterim.

Koalisyonla birlikte operasyonları sürdüreceğiz. 400 kilometrelik alan DAİŞ ve YPG'den arındırıldı.

Menbiç, bu işin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. Obama, Menbiç'e YPG'nin girmeyeceğini taahhüt etti.

Cerablus'a yerleşme gayreti içinde değiliz. YPG, Fırat'ın doğusuna geçmedi.

PYD bir terör örgütüdür. Bunun bilinmesi lazım.

(Efkan Ala'nın istifası) Bir hükümette zaman zaman bu tür değişiklikler olabilir. Bunlar bizim dava arkadaşımızdır. Efkan Ala ile ilgili bir olumsuzluk söz konusu değil.

(Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adli Yıl açılışına dair eleştirisi) Çok ayıp. Ben ana muhalefet partisi liderine bunu yakıştırmıyorum Çok yazık. Biz 7 Ağustos'ta birlik beraberliğe adım atalım dedik. Ona da gelmeyecekti. Beştepe'ye geldi orada da birlik beraberlik üzerine konuştuk. Burası bir siyasi merkez değil, milletin evidir"

"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek