Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Romanya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Romanya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede iki ülkenin üst düzey diyaloğunu artırma gerekliliğini vurgulayarak, bu amaçla Türkiye ile Romanya arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmasının kurulmasının faydalı olacağını belirtti.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iohannis ile yapmış olduğu görüşmede, terör dahil olmak üzere küresel ve bölgesel meydan okumalar karşısında NATO ülkelerinin güvenliğine ve çıkarlarına hizmet edecek, İttifak'ın birliğini güçlendirecek, dayanışma ruhunu koruyup zenginleştirecek ve NATO'nun savunma ve güvenlikle ilgili istişarelerdeki temel rolünü öne çıkaracak niteliklere sahip bir genel sekreterin seçilmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış