Erdoğan: Son kararı Genel Merkez verir

AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında "Milletvekillerimiz, il başkanları belirlenirken nefsani davranmasın. Karar mercii bellidir, son kararı Genel Merkez verir" dedi

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan MYK toplantısında konuştu. Partisinde devam eden kongre süreci hakkında konuşan Erdoğan, milletvekillerinin kanaat bildirebileceğini fakat il başkanı seçimlerine karışamayacağını belirtti.

"MİLLETVEKİLLERİ NEFSANİ DAVRANMASIN"

Toplantıda, kongre sürecinde il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları arasında zaman zaman yaşanan uyum sıkıntısı olduğunu dile getirirken Erdoğan, konuşmasına bu sözlerle devam etti : "Belediye başkanları ve milletvekillerimiz, il başkanlarımız ile uyumlu olmalı. Kendi aralarında rekabet olmamalı. Milletvekili arkadaşlarımız nefsani davranmasınlar. Son kararı genel merkez mekanizmalarımız verir. Bunu onlara da anlatalım” diyerek milletvekillerinin teşkilat işlerine karışmamasını gerektiğini ifade etti. Erdoğan, yeni üye sayısındaki artış ile ilgili de “Kongre sürecinde bulduğunuz yeni yüzler parti felsefesiyle uyumlu olsun."

EKONOMİ PAKETİ TALİMATI

Erdoğan, bir önceki günün gecesinde saat 23.30’a kadar AKP Genel Merkezi’nde kongre süreci ve Meclis’te görüşülecek kanunlar için hazırlıklarını yaptı. Erdoğan, MYK toplantısının dışında AKP Genel Merkezi’ne gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda Erdoğan, 35 maddelik ekonomi paketinin bir an önce Meclis gündemine gelmesini istedi. Bunun ardından Pakdemirli, dün de Meclis’te grup başkanvekilleri ile bir toplantı yaptı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı