Erdoğan: Suriye'deki geçiş hükümetinde Esad olmamalı

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esad, herhangi bir geçiş hükümetinin parçası olamaz" dedi.BBC Türkçe'nin haberine göre Erdoğan, Fetullah Gülen'in iadesi konusunda "ABD bir teröristi barındırmamalı" dedi ve "Gülen...

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esad, herhangi bir geçiş hükümetinin parçası olamaz" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Erdoğan, Fetullah Gülen'in iadesi konusunda "ABD bir teröristi barındırmamalı" dedi ve "Gülen terörist örgüt elebaşı olmaktan dolayı iade edilmeli ya da sınır dışı edilmeli" diye konuştu.

Gülen'in faaliyetlerinin dünya çapında yasaklanması gerektiğini de belirten Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili soruya "Türkiye, AB üyelik süreciyle ilgili sözlerini tuttu. Bu iki yönlü bir durum ve ABD de sözlerini yerine getirmeli. Biz bu süreci sona erdirmedik. AB'nin bu süreçle ilgili dürüst olmasını istiyoruz." yanıtını verdi.

AB ve Türkiye arasındaki göçmenlerle ilgili anlaşmayla ilgili olarak da AB'yi eleştiren Erdoğan, "AB taahhütlerini yerine getirmedi" dedi. 

Erdoğan ayrıca, OHAL süresinin meclis kararıyla uzatılabileceğini de belirtti.

Erdoğan'a New York ziyaretinde; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EkonomiBakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve milletvekilleri eşlik ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor