Erdoğan, Trump'la ne görüştü? Yeni görüşme tarihi belli oldu

ABD Başkanı Trump, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme tarihini, 13 Kasım olarak duyurdu. ABD Başkanı Trump, 7 Ekim de 'güvenli bölge' kapsamında

ABD Başkanı Trump, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme tarihini, 13 Kasım olarak duyurdu.

Trump yaptığı açıklamada, "Birçok insan Türkiye’nin, ABD’nin önemli bir ticaret ortağı olduğunu unutabiliyor. Aslında, F-35 jetlerimiz için çelik çerçeveyi yapıyorlar. Aynı zamanda, bana İdlib’de birçok yaşamı kurtarmada ve uzun yıllar hapis cezası kalan Rahip Brunson’un benim talebimle iyi halde geri dönmesine yardım ettiler" dedi. Trump ayrıca, Türkiye’nin NATO’nun önemli bir üyesi olduğunu hatırlatarak, 13 Kasım’da Erdoğan’ı ABD’ye konuğu olarak davet ettiğini açıkladı.

TELEFON KONUŞMASININ AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

ABD Başkanı Trump, 7 Ekim de 'güvenli bölge' kapsamında Erdoğan'la telefonda görüşmüştü. Görüşmenin ardından Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "Olası bir operasyonda yer almayacakları" belirtilmişti.

New York Times (NYT) gazetesi, Trump ve Erdoğan görüşmesinin ayrıntılarına ulaşıldığını yazdı. Haberde; Trump'ın, Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde de, operasyona destek vermeyeceklerini söylediği belirtildi.

Habere göre Erdoğan, Trump'a, görüşmenin sonlarına doğru, uzun süredir Fırat'ın doğusuna yönelik planlanan operasyon için daha fazla beklemeyeceğini ve artık harekete geçeceğini söyledi.

PENTAGON: KÜRTLERE YÖNELİK BİR SALDIRIYI ONAYLAMA ANLAMINA GELMEZ

NYT'ye konuşan bir Pentagon yetkilisi, "Trump'ın Türkiye'yi tehdit eden bu tweet'inin, Kürtlere yönelik bir saldırıyı onaylamadığı anlamına geldiğini" söyledi.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman da Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Başkan'ın yaptığı gibi Savunma Bakanlığı da Türkiye'ye, Suriye'nin kuzeyinde yapacakları bir operasyonu onaylamadığımızı açıkça iletti" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız