Erdoğan: 'Türkiye, adalet konusunda çok daha iyi bir döneme giriyor'

''Ak Saray’daki Anayasa Mahkemesi’nin 56’ncı kuruluş yıl dönümünü yemeğinde konuşan Erdoğan,“Adalet mülkün temelidir'' diyerek adaleti devletin odağına yerleştiren bir medeniyetin mensupları olduğunu ifade etti.“Buradaki...

''Ak Saray’daki Anayasa Mahkemesi’nin 56’ncı kuruluş yıl dönümünü yemeğinde konuşan Erdoğan,“Adalet mülkün temelidir'' diyerek adaleti devletin odağına yerleştiren bir medeniyetin mensupları olduğunu ifade etti.

“Buradaki asıl mesaj coğrafyamızın ve medeniyetimizin adalet konusundaki o geniş birikimidir. Bir yerde adalete olan özlem çok fazla ifade ediliyorsa orada zulüm var demektir'' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı, doğuda ve batıdan en büyük adalet reformlarının, en büyük zulüm düzenlerinin ardından geldiğini kaydetti.

Erdoğan, “Bugün bizlere düşen görev dünyanın, ülkelerimizin ve toplumlarımızın eski karanlık günlere dönmesini beklemeden insanlığın adalet talebine kulak vermektir'' dedi.

''TÜRKİYE ADALET KONUSUNDA ÇOK DAHA İYİ BİR DÖNEME GİRİYOR’
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Asırlardır yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen her defasında süratle toparlanıp yeniden demokrasi ve hukuk devleti yoluna girebiliyorsak işte bu sayededir. Son yıllarda bu durumun yeni ve tarihi örneklerini hep birlikte yaşadık. Demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığımızdan taviz vermeden vesayetten tutun darbe teşebbüslerine ve terör saldırılarına kadar nice tehdidin üstesinden gelmeyi başardık. Hatta sadece tehditleri bertaraf etmekle kalmadık çok kritik bir yönetim değişikliği sürecini de hamdolsun suhuletle neticeye ulaştırdık. Şimdi 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ardından tüm unsurlarıyla hayata geçecek olan yeni yönetim sistemimizle yürütmeyi daha güçlü, yasamayı daha itibarlı, yargıyı da daha bağımsız hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu tarihi değişime birikimleriyle, yol göstermeleriyle, içtihatlarıyla destek olan yargı mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Türkiye her alanda olduğu gibi adalet konusunda da çok daha iyi bir döneme giriyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!
Ömer, reytinglere yenik düştü: Final yapıyor
Ankaralılara Kırmızı Alarm! Meteorolojiden Ankara'ya Önemli Uyarı!