Erdoğan: Türkiye çok partili sistemde huzur bulamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor, netice de alamıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de gazetecilerin sorularını yanıtladığı programda başkanlık sistemi ve parlamenter demokrasiyle ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin 'çok partili sistemde' huzur bulamadığını öne sürdü. Olayın çok farklı bir yere gittiğini söyleyen Erdoğan'ın bu sözü kamuoyunda "Tek partili sisteme mi geçilecek?" olarak yorumlandı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Parlamenter demokrasi artık bizim için mazi oldu. Hiçbir istikrarı olmayan koalisyonlarla iç içe sürekli zararda olan dönemleri yaşadık biz. Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor, netice de alamıyor. Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor. Hakikaten bizler de milletimizden aldığımız bu vekaletle tekrar kararlı şekilde yaptığımız çalışmalar, yatırımlarımızla, kişi başına milli gelirle, gençliğe verdiğimiz önemle, attığımız adımlarla Türkiye bir değişim dönüşümü yaşadı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine Twitter üzerinden tepki gösterdi. Babacan, "Size kaç partili sistem lazım?" diye sordu. 

Erdoğan'ın 24 yıl önce yaptığı konuşma

Erdoğan'ın bu sözleri sonrası akıllara 1997 yılında ABD'de yaptığı konuşma geldi. Erdoğan, İBB Başkanı olduğu dönemde ABD'de katıldığı bir konferansta konuşma yapmış ve "Demokrasi bizim için asla bir amaç olamaz. Demokrasi bir araçtır" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu
Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı
HSK’dan “Erdoğan aday olamaz” diyen hakime yeni soruşturma
Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz