Erdoğan ve Putin'in konuşacağı konular belli oldu

Lavrov, Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile Moskova'da görüştükten sonra yaptığı açıklamada "Türkiye, hem Azerbaycan hem de Rusya'nın yakın ortağı. Cuma günü Rusya ve Türkiye arasında liderler düzeyinde bir zirve gerçekleştirilecek....

Lavrov, Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile Moskova'da görüştükten sonra yaptığı açıklamada "Türkiye, hem Azerbaycan hem de Rusya'nın yakın ortağı. Cuma günü Rusya ve Türkiye arasında liderler düzeyinde bir zirve gerçekleştirilecek. Karşılıklı etkileşimde bulunduğumuz farklı alanları ele alacağız. Ticaret, ekonomi, yatırımlar, ortak altyapı projeleri bunlara dahil" dedi.

Türkiye ve Rusya'nın dış politikadaki işbirliğinin de masada olacağını kaydeden Lavrov, önceliğin İran'ın da dahil olduğu ortak inisiyatif vasıtasıyla Suriye krizinin çözümüne, ateşkese ve Astana'da hükümet ile muhalefet arasında geliştirilen siyasi diyaloga verileceğinin altını çizdi.

'İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ'

İkili ve çok taraflı kanallar üzerinden Suriye'deki işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade eden Lavrov, önemli olanın bölgedeki gerçekliklerin göz önünde bulundurulması olduğunun altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı