Erdoğan: Yerleşim bölgelerindeki yangın, büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında günlerdir devam eden orman yangınları ile ilgili olarak 'Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'SORUMLULUK KİMİN?'

Erdoğan, günlerdir devam eden orman yangınları ile ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır." dedi.

'UÇAK YOK DİYE YALAN TERÖRÜ ESTİRİYORLAR'

Yangınlarla ilgili olarak muhalefet partisini eleştiren Erdoğan, "Biz sadece bunlarla savaşmıyoruz. Bakıyoruz ki bu ülkede muhalefet ayrı türlü bir sizinle mücadelenin içerisinde. Burada niye uçak yok, helikopter yok gibi bir yalan terörü estiriyorlar." dedi.

Yangınlar konusunda belediyelerin ihmali olduğunu belirten yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangın vs. olduğu zaman sorumluluk belediyenin itfaiye müdürlüğündedir. Antalya'da ve Muğla'da büyükşehir belediyeleri birinci derecede sorumlusudur." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de iki gün öncesinde yaptığı açıklamada, orman yerleşim yerlerini korumaktan birinci derecede belediyelerin sorumlu olduğunu söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı