Erdoğan'a karanlık danışman!

Lice’deki bir köyü yakma iddiasıyla gündeme gelen ve kendilerini askeri danışmanlık şirketi olarak tanıtan SADAT A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Erdoğan'ın Başdanışmanı oldu. Ticari...

Lice’deki bir köyü yakma iddiasıyla gündeme gelen ve kendilerini askeri danışmanlık şirketi olarak tanıtan SADAT A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Erdoğan'ın Başdanışmanı oldu. Ticari bir firma görünümündeki SADAT AŞ, Erdoğan yönetiminin yeni kontrgerilla yapılanmasının birimi olarak biliniyor.

Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edilen Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni başdanışmanı oldu. 

Tanrıverdi,  AKP'ye yakın İslamcı eski askerler tarafından kurulan Özel Güvenlik Şirketi SADAT'ın kurucusu olarak biliniyor. Şirket geçtiğimiz günlerde, kurulduğu günden beri yasadışı olarak faaliyet yürüttüğü iddiaları ile gündeme gelmişti.

CNNTürk'ün haberine göre, 1964 yılında Kara Harp Okulu'na giren Tanrıverdi, 1976-1978 yıllarında Kara Harp Akademisi'nde öğrenim görerek 1978 yılında kurmay subay statüsünü kazandı. Adnan Tanrıverdi, emekliye ayrıldıktan sonra,  5 yıl Adaleti Savunanlar Derneği'nin Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Tanrıverdi, ASDER Onursal Başkanı olarak, Müslüman ülke silahlı kuvvetlerinin organizasyonu ve stratejik kullanımına danışmanlık, son kullanıcıdan eğitici seviyesi kadar özel konularda eğitim ve harp, silah ve araçlarının temini, bakım ve onarımı hizmetlerinde görev yapmak üzere Sadat Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi'ni kurmuştu.

SADAT A.Ş.

Tanrıverdi, faaliyetleriyle tartışma konusu olan SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi’nin de kurucusu.

SADAT isimli şirket, son olarak Lice’de bir birimin köylüleri yakmaya çalıştığı yönündeki iddialar ile gündeme gelmişti.

Konuya dair açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP), SADAT A.Ş.’nin “bir tür kontrgerilla yapılanması'' olduğunu ifade etmiş, şirketi de “El Kaide türevi El Nusra, Ahrar ül Şam, IŞİD gibi gruplara lojistik destek veren, onları harekete geçiren ve siyasi iktidara bağlılığı olduğu anlaşılan bir yapı'' olarak nitelemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız