Erdoğan'a Meclis açılışında HDP ve CHP'den protesto: Baykal salonu terk etti

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çalışmaya devam eden ve 19 Ağustos’ta kapanan Meclis, 42 gün sonra yeniden açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.45 sıralarında Meclis'e geldi. Erdoğan Meclis salonuna girerken AKP, CHP ve...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çalışmaya devam eden ve 19 Ağustos’ta kapanan Meclis, 42 gün sonra yeniden açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.45 sıralarında Meclis'e geldi. Erdoğan Meclis salonuna girerken AKP, CHP ve MHP’li vekiller onu ayakta alkışladı.

AÇILIŞTAN KARELER

CHP'LİLER KONUŞMASINI ALKIŞLAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sona erdi. Erdoğan Meclis Genel Kurulu'ndan ayrılırken AKP ve MHP sıralarındaki vekiller ayağa kalkıp Erdoğan'ı alkışlarken CHP ve HDP sıralarındaki vekiller ise yerlerinde oturup Erdoğan'ı alkışlamadı. CHP'li vekiller Erdoğan Meclis Genel Kurulu'na girdiğinde ayağa kalkmış ancak Erdoğan'ı alkışlamamıştı.

HDP'LİLER AYAĞA KALKMADI?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çalışmaya devam eden ve 19 Ağustos’ta kapanan Meclis, 42 gün sonra yeniden açıldı. TBMM giriş kapılarında yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.45 sıralarında Meclis'e geldi. Erdoğan Meclis salonuna girerken AKP, CHP ve MHP’li vekiller onu ayakta alkışladı. HDP’liler ise geçen yıl olduğu gibi ayağa kalkmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'ye gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği Bandosu eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçekapılı yürüdü. Erdoğan, Tören Birliği'ni selamladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar, AKP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri tarafından Meclis merdivenlerinde karşılandı.Erdoğan'ın hemen ardından ise Başbakan Binali Yıldırım Meclis binasına giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis salonuna girerken AKP, CHP ve MHP’li vekiller Erdoğan’ı ayakta karşıladı. HDP’li vekiller ise ayağa kalkmadı.

BAYKAL'IN DA ARALARINDA OLDUĞU CHP'Lİ VEKİLLER SALONU TERK ETTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaya başlamasıyla bazı vekiller kulise çıktı. Kulise çıkan milletvekilleri arasında CHP'nin eski genel başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın da olduğu gözlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı