Erdoğan'a miting engeli getiren Almanya'ya İbrahim Kalın'dan tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek mitinge Erdoğan'ın videokonferans yöntemiyle bağlanmasının Alman yargısı tarafından engellemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Kalın, "Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek mitinge Erdoğan'ın videokonferans yöntemiyle bağlanmasının Alman yargısı tarafından engellemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Kalın, "Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının Alman yerel  makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yoluyla katılmasının Alman makamları tarafından engellenmesi yoluna gidilmesi kabul edilemez bir durumdur" diyen Kalın, şunları söyledi:

"Mitingin hazırlık süreci boyunca güvenlik gerekçesiyle çıkartılan  zorluklar, Alman Anayasa Mahkemesinin engelleme kararını onamasıyla yeni bir  boyut kazanmıştır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve  hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken  fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve  toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır."

"Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta  bulunacağını umut ediyoruz" diye konuşan Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce Almanya'da ve videokonferans yoluyla bu tür etkinliklere katılmışken, şimdi darbe karşıtı bir demokrasi mitingine katılımının bu şekilde sudan gerekçelerle engellenmek istenmesi de oldukça manidardır" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"