Erdoğan'dan 1915 olayları hakkında: Tarihte yaşananları nefret diline geçit vermeden ele almalıyız

Mesajında, "Herhangi bir Ermeni vatandaşımızın dahi dışlanmasına, ötekileştirilmesine, kendini ikinci sınıf hissetmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz" ifadesine yer verdi.

AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olayları nedeniyle Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna taziye mesajı gönderdi. Ayrıca, tarihi olayları radikal söylemlere, ötekileştirmeye ve nefret diliyle ele almadan, akıl, vicdan ve bilimin rehberliğinde değerlendirmenin önemini vurguladı. Erdoğan'ın Patrikhane'ye iletilen mesajı, bugünkü ayinde okunacak.

ERMENİ TOPLUMUNA HİTABEN BİR MESAJ GÖNDERDİ

AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Ermeni toplumuna hitaben bir mesaj gönderdi. Mesajında, "Birinci Dünya Savaşı'nın yarattığı olumsuz koşullarda hayatını kaybeden Osmanlı vatandaşı Ermenilere saygıyla anma" ifadelerini kullandı. Ayrıca, çatışmalar ve isyanlar sonucu yaşamını yitiren tüm Osmanlı vatandaşları için Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan, Ermeni vatandaşların güvenliği, refahı ve mutluluğunun devlet tarafından garanti altında olduğunu vurguladı. Mesajında, herhangi bir Ermeni vatandaşının dışlanmasına veya ötekileştirilmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, tarihi olayları akıl, vicdan ve bilimin ışığında ele almanın önemine değindi. Erdoğan'ın mesajı, Patrikhane tarafından bugünkü ayinde okunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!