Erdoğan'dan 33 yıllık referandum numarası!

Kenan Evren'in referandum söylemiyle hayırcıları vatan haini ilan eden Erdoğan, tıpkı Evren gibi referandum çalışmasına umre pozunu da ekledi.15 Temmuz’un ardından, 12 Eylül’den sonra Kenan Evren ne yaptıysa aynısını hatta...

Kenan Evren'in referandum söylemiyle hayırcıları vatan haini ilan eden Erdoğan, tıpkı Evren gibi referandum çalışmasına umre pozunu da ekledi.

15 Temmuz’un ardından, 12 Eylül’den sonra Kenan Evren ne yaptıysa aynısını hatta daha beterini yapan Erdoğan, bol bol fotoğraf paylaştığı umre ziyaretinde de Kenan Evren’i kopyaladı. Kenan Evren de 12 Eylül anayasasının oylandığı referandum öncesi tıpkı Erdoğan gibi umreye gitmiş ve fotoğraflarını medyaya düşürmüştü. 

Erdoğan’ın Hulusi Akar ve Hakan Fidan’la birlikte yaptığı umrenin boy boy fotoğrafları yandaş medyaya ve sosyal medyaya servis edildi. Bu durum pek çok sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti. 

O tepkilerden en ilginci @ilyassalmantwit adlı Twitter kullancısından geldi. 

Oyuncu İlyas Salman'ın ismini taşıyan hesapta Erdoğan'ın umre fotoğraflarıyla Kenan Evren'in fotoğrafları yanyana konuldu ve üzerine şu yorum yapıldı: Erdoğan, Hulusi Akar, Hakan Fidan umre yapmış. Hatırlatalım! Kenan Evren de darbe sonrası umre yapmıştı.

Kanlı bir darbeyle ülkenin yönetimine el koyan Kenan Evren, darbe sonrası "siyasi" bir kararla umrede poz vermişti.

SİYASAL UMRE!
Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu, Evren'i umreye götüren ortamı özetlemişti bir hatıratında. Darbeyi yapan Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin de Kenan Evren'den hemen sonra Kabe'ye gittiğini, gitme sebeplerini de "Cumhurbaşkanı gittiği için" şeklinde açıkladıklarını aktarmıştı.

Uslu şöyle demişti:
"Akşam namazı sırasında ise Suudilerin protokolüne uyduğunu, bu yüzden sünneti kılmayacağını söyledi. Arkasındakilere de dönerek emir verdi. Cidde’ye döndüğümüzde ise Kenan Evren bana, 'İyi ki buraya gelmişiz. Umre dönüşünde bir karar çıkartarak ezanın tekrar Türkçeye çevirmeyi düşünüyordum. Ama baktım ki önümden Malezyalı, İranlı, Amerikalı geçiyor. Ezan her ülkenin kendi dilinde olursa din dinlikten çıkar. Bu yüzden vazgeçtim' dedi. İki ay sonra ise Milli Güvenlik Konseyi üyeleri umreye geldi. Kendilerine 'nasıl oldu bu iş' diye sorduğumda bana, 'Cumhurbaşkanımız gelince biz durur muyuz? Onun yaptığını yapmak mecburiyetindeyiz. Onun için geldik' dediler.

AKP'NİN MİTİNG ALANI KABE
Dini kullanarak iktidarını kuran ve sürdüren AKP için de Kabe'nin anlamı Milli Güvenlik Konseyi üyelerinden çok farklı değil. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kabe ziyareti sırasında AKP'liler Harem'i miting alanına çevirmiş, seçim sloganları atmıştı. Yine AKP'nin güdümüne giren Diyanet'in hocaları Kabe'yi tavaf ederken rehberlik ettikleri gruplardan oy istemekten, seçim için hep birlikte dua edip, muhaliflere hakaret etmekten çekinmiyor. Erdoğan'ın umre pozlarının da bu siyasi anlamın ötesinde bir anlam taşımadığı rahatlıkla söylenebilir.        

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"