Erdoğan'dan 8 Mart açıklaması: Allah’ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık annelik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Sarayda düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan “Ülkemizde de sırf kendi zihninin vehmi olan üstünlük duygusu nedeniyle kadına kötü...


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Sarayda düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan “Ülkemizde de sırf kendi zihninin vehmi olan üstünlük duygusu nedeniyle kadına kötü muamele eden, hatta cana kıyan anlayışa karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Mevzuatımızdaki eksiklikleri tamamladık, varsa yanlışları düzelttik. Bitti mi? Hayır. Bütün bu yasalar, sürekli güncellenmesi gereken yasalardır'' ifadelerini kullandı. AKP'li Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Doğum izninden, çocuk bakım hizmetlerine kadar her alanda kadınlarımızın taviz vermeden çalışmalarına devam etmelerini sağlayan düzenlemeler yaptık. Başbakanlığım döneminde eşimle birlikte Şanlıurfa’dan ''Haydi kızlar okula’ kampanyası ile okula gönderilmeyen kızlarımızın önünü açtık.

''KADINLARDA ZATEN ALLAH VERGİSİ KABİLİYET OLAN GÜÇLÜ BİR SEZGİ VAR’ ?
Kadın tüm insanlığın ilk öğretmenidir. Çocuk uzunca bir süre her şeyi annesinden öğrenir. Doğumdan sonra başlamıyor eğitim öğretim. Doğumdan önce başlıyor. İşin ilahi boyutu budur. Çocuk beslenmeyi anne karnında öğreniyor. İlahi tecelli bu. Orada başlayan yaşam süreci doğumdan sonra da adeta ciddi bir eğitim öğretimden geçmiş yavru doğumdan sonra, aynı şekilde devam ediyor. İlahi takdir planının içindeki bu eğitim öğretim bizim için çok önemli. Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir. Kadınlarda zaten Allah vergisi kabiliyet olan güçlü bir sezgi var. Öğretmenlik yeteneği geliştiğinde ortaya elleri ayakları öpülesi analar, eşlerimiz, kızlarımız çıkıyor.

Buradan ayrıldığınızda annelerinizin ayaklarının altını öpün. Çünkü cennet, annelerin ayakları altında. Anneler nazlıdır, siz öpmeye kalkarsınız o ayağını çeker. Çektiği zaman da ''anneciğim siz bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsunuz’ deyin. Hadis, Peygamber Efendimizin hadisinde babaların ayaklarının altında demiyor. Baba ölünce 2 gün ağlarız ama anne öldüğü zaman bir gün iki gün ile bitmiyor, günlerce ağlarız.

''Allah’ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır’
Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah’ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"